Роллы

Роли — це популярний різновид суші-страви японської, корейської та китайської кухні. Оригінальна закуска являє собою рулетик з рису з начинкою, овочами і їстівним папером з водоростей, сої або бамбука. І якщо у росіян роли вважаються делікатесом, то в азіатських і європейських країнах вони є частиною повсякденного харчування. Але довгий час азіати вживали рис і рибу в традиційно роздільному вигляді, а хто придумав роли, і подарував світові настільки вишуканий делікатес з абсолютно неповторним смаком і виглядом? Звернемося до гастрономічної історії Південної Азії. У на с найкращі роллы с доставкой на дом.

Жителі Японії і Китаю здавна вживали рибу і рис, як найбільш доступну і ситну їжу. Японія з усіх боків оточена морем, і тому нестачі в морепродуктах країна ніколи не відчувала. А рис в Китаї і Японії за популярністю можна порівняти з споконвічно російської їжею – картоплею. Але з’єдналися ці два інгредієнта в химерне блюдо практично випадково. Цікава історія виникнення ролів почалася з банального методу консервації риби.

Отже, рис використовувався як дешевий спосіб зберігання і обробки риби. Виловлену рибу пересипали сіллю, рисом і поміщали під кам’яний прес. Оцет змушував рис бродити і він перетворювався в молочнокислий фермент, який маринував рибу природним чином. Смак цієї рисової рибки був своєрідний, а запах просто збивав з ніг. Звичайно, після того, як риба була готова до вживання, рис викидали, як абсолютно зіпсований продукт.

Закладка Постоянная ссылка.

Добавить комментарий